Een beetje ongemerkt is de derde jaargang van live-specials een tijdje geleden geëindigd.

De oorzaak is niet dat er geen artiesten meer zijn die langs willen komen voor een twee uur durende special met hun eigen favorieten en door hen gespeelde live-nummers.

Die zijn er namelijk nog altijd wel degelijk, maar de maand juni was voor zulke uitzendingen een stuk minder geschikt dan voorgaande jaren. Daarvoor zorgde het speelschema van het WK voetbal in Zuid-Amerika, dat elke dinsdagavond van die maand wedstrijden opleverde.

Omdat de maanden juli en augustus vanouds vakantiemaanden zijn, beëindigde Kippenvel het derde live-seizoen dus in de praktijk met een uitzending waarin Eugene Ruffolo te gast was.

Vanaf september 2009 waren verder te gast JP den Tex en Yvonne Ebbers, Les Zazous, Signe Tollefsen, Eva Meijer en Miriam Reeders, Femke Japing, Bart de Win, Beatrice van der Poel en Rick Treffers.

Door hun optredens en inbreng werden de afleveringen waren zij centraal stonden alle onvoorspelbaar én persoonlijk en aan die traditie bouwen wij vanaf september dan ook graag verder.

Er zijn al diverse acts die interesse hebben getoond: the Understate Men, die afgelopen seizoen wegens ziekte moesten afzeggen, maar ook the John Dear Mowing Club a.k.a. Melle de Boer en Erik van Dijseldonk hebben hun medewerking in principe al toegezegd.

Data zijn voor die afleveringen nog niet afgesproken, maar zodra meer details bekend zijn, lees je dat op deze site.