Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Clarence Bucaro – New Orleans

juni 29th, 2010 at 22:35

Dagboek.

Clarence Bucaro debuteerde met Sweet Corn als protegé van Anders Osborne, de singer-songwriter uit New Orleans die o.m. Tim McGraw een hit bezorgde.

Bucaro en Osborne voelen zich verwant, want de laatste produceerde ook opvolger Sense Of Light én deze al in 2004 opgenomen tien tracks. Ze moesten Bucaro’s derde worden, maar dit verslag van liefde in New Orleans was hem te persoonlijk en belandde op een plank. Na ‘Til Spring (2008) maakte Bucaro het echter af.

Begeleid door drummer Doug Belote, sousafonist Kirk Joseph, toetsenist Mike Burkart en Osborne op piano, gitaar en tweede stem kiest Bucaro voor een ingetogen, semi-akoestisch geluid. Ook qua sfeer is de cd een eenheid: de melodieuze songs werden in een enkele sessie van zes uur opgenomen.

Singer-songwriter, soul, blues en gospel mengend met spijt bezingt Bucaro overtuigend nasaal wat was, maar niet bleef.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 64, januari-februari 2010/no. 1

Comments zijn gesloten.