Een dag voor de release is Neil Young’s nieuwe oude album ‘Homegrown’ te streamen via zijn website, al moet je daar wel driftig voor heen en weer klikken: de nummers staan los van elkaar gerangschikt in willekeurige volgorde met allerlei andere songs ertussendoor.

Op het eerste gehoor lijken de twaalf nummers weinig gezapige countryinvloeden te hebben: de elektrische nummers overheersen, afgewisseld met akoestische ballads en het gesproken ‘Florida’, Young’s hooguit curieuze poging tot ‘spoken word’.

Young’s eerdere opmerking dat het album de brug zou zijn tussen ‘Harvest’ en ‘Comes a time’ kunnen wij ons wel voorstellen, maar met het karakteristieke geluid van destijds sluit ‘Homegrown’ gelukkig eerder aan bij ‘Harvest’ en ‘After the goldrush’.

de songlist:

Seperate ways

Try

Mexico

Love is a rose

Homegrown

Florida

Kansas

We don’t smoke it no more

White line

Vacancy

Little wing

Star of Bethlehem

 

https://neilyoungarchives.com/album?id=A_089

 

Voor ons is het nog te vroeg om tot een afgewogen oordeel te komen, maar producer Bill Bentley steekt al wel de loftrompet:

 

https://neilyoungarchives.com/news/1/article?id=Bentley-Bandstand-Homegrown-Comes-Home

 

Eerdere berichten over ‘Homegrown’ vind je in de categorie Nieuws.