Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

David Crosby: alsjeblieft, Neil……

juni 22nd, 2020 at 10:10

Via Twitter heeft David Crosby nog maar eens vergeving gevraagd aan Neil Young voor het uitmaken van diens nieuwe liefde Daryl Hannah voor ‘purely poisonous predator’.

Dat is inderdaad niet zo complimenteus, maar ook Young moet toch in ieder geval als tekstschrijver erkennen, dat het wel een prachtige alliteratie is.

Aanleiding voor Crosby’s excuses is een tweet van een fan over Young’s ‘Let’s impeach the president’. Dat felle protest tegen George Bush jr. zette hij net alleen op zijn ‘Living with war’ uit 2006, maar Crosby, Stills, Nash & Young speelden dat ook tijdens hun tournee in 2006.

Crosby biedt in zijn antwoord niet alleen Young nogmaals zijn verontschuldigingen aan, ook schrijft hij dat ‘That song is what Neil and Stephen en Graham and I should be singing right now every effing night’ en ‘let’s do the right thing and help right now. The country and the people need the help we can give.’

Of dat ervan komt?

C,S, N & T-watchers wegen elk woord op een goudschaaltje; zo deed Crosby al een eerdere poging in zijn podcast ‘Freak flag flying’, toen hij zei:  ‘If Neil (Young) calls me up and says, ‘Listen, we’ve got to do some gigs … now that Elizabeth Warren is our candidate we’ve got to do some gigs for her in battleground states, what do you think?’ I’d say, ‘What time does the bus leave? I’d work it out, I don’t care if [Graham] Nash likes me or not. The purpose would exceed all of that.’

Dat was rond 20 februari en op die datum schreeft Young aan een fan dat hij een gemeenschappelijke tournee tegen Trump niet uitsloot: “For the common good!” en “Anything is possible!”

Ook maakte hij ‘Looking forward’, het laatste studioalbum van de vier, tot zijn album van de week op zijn website.

Over die op zijn minst niet zo heel erg goede plaat schreef hij in een toelichting: “This record was made with CSNY. We have made some incredible music together and felt like giving it another round. There’s nothing like the first time. There are a lot of beautiful parts to this record and I am glad we got to make it.”

Zijn laatste zin was een echte cliffhanger: “My favorite song from this album is ‘Stand and Be Counted,’ one of Crosby’s great songs.”

Eerdere berichten over C,S, N & Y en de afzonderlijke vier vind je vooral in de categorie Nieuws.  Recensies van Neil Young and the Crazy Horse’s ‘Colorado’ vind in de categorie Recensies rock en de recensie van David Crosby’s zeer goede optreden tijdens het Blue Moon Festival in 2019 vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.

Comments zijn gesloten.