In een interview met The Atlantic heeft Bruce Springsteen zijn mening over Donald Trump eens te meer duidelijk gemaakt.

Zo zei hij begin juni al: ‘Onze huidige president is een bedreiging van de democratie. Hij maakt om het even welke verandering veel moeilijker. Ik weet niet of onze democratie opgewassen is tegen nog vier jaar lang zijn beheer. Dit zijn allemaal existentiële bedreigingen van onze democratie en onze ‘American way of life’.’

Hij veroordeelde Trump sterk voor het met traangas vrij laten maken van  Lafayette Square voor het Witte Huis, zodat hij voor de St. John’s-Kerk kon poseren met een bijbel in zijn hand.

Springsteen zei te geloven dat die gebeurtenis een omslagpunt voor de president zou kunnen zijn: het was zo ongelooflijk on-Amerikaans, zulk verschrikkelijk bavianengedrag, zo stom en zo contrair aan de vrijheid van meningsuiting ‘en we hebben er een video van die er voor altijd al zijn.’

Ook vergeleek hij de protesten van Black Lives Matter met de zwarte burgerrechtenbeweging in de jaren zestig: Toen de SpaceX-raket werd gelanceerd en er steden in brand stonden, had ik een flashback naar 1968.’

Hoewel de diversiteit van de demonstranten Springsteen optimistisch stemt, dat de democratie in de VS nog eens vier jaar Trump niet zou overleven.

Dat is nog maar het begin van een lang vraaggesprek waarin Springsteen het zowel heeft over zijn eigen inspiratiebronnen als het tekortschieten van de Democratische Partij:

 

www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/06/bruce-springsteens-playlist/613378/