Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Neil Young roostert Donald Trump.

juli 2nd, 2020 at 7:37

Neil Young heeft de zesde aflevering van zijn Fireside sessions gewijd aan de Amerikaanse president Donald Trump.

Deze verzameling songs noemde hij ‘Porch episode’, maar een beetje melancholiek op de veranda voor het huis zitten is er niet bij.

Young speelt namelijk een hele serie politiek geladen songs: ‘Alabama’, ‘Campaigner’, ’Ohio’ en na wat richtingloze sfeerbeelden van een tipi in de regen speelt Young in die tent verrassend genoeg Bob Dylan’s ‘The times they are a’changin’’.

Daarna volgt ‘Lookin’for a leader’, een van de songs van ‘Living with war ’uit 2006.

Daarin zitten de duidelijkste verwijzingen naar Trump, maar ook een steunbetuiging aan Joe Biden, vicepresident onder Barack Obama:

Daarvan veranderde hij voor deze gelegenheid de tekst in de niet mis te verstane zinnen:

‘We had Barack Obama and we really need him now/The man who stood behind him now has to take his place somehow/America has a leader building walls around our house/Don’t know Black Lives Matter and we gotta vote him out/We got our election but corruption has a chance/We got to have a big win to regain confidence/America is beautiful/But she has an ugly side/We’re looking for a leader for this country far and wide/Just like his big new fence/This president’s going down/America is moving forward/You can feel it in every town/Scared of his own shadow building walls around our house/He’s hiding in his bunker/Something else to lie about.’

Ýoung besluit deze inhoudelijk geladen set met ‘Southern man’en ‘Little wing’.

Uiteraard werd Young’s optreden weer op kenmerkend amateuristische wijze gefilmd door Daryl Hannah met haar iPad, die in die hoedanigheid opnieuw een gretige leerling blijkt en Neil Young’s filmende alter ego Bernard Shakey zo voor de zesde keer eer aandoet:

https://neilyoungarchives.com/movie-night

Eerdere berichten over Neil Young’s Fireside sessions vind je in de categorie Rootsmuziek op radio, tv en internet. Ander nieuws over hem vind je in de categorie Nieuws. De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ onder recensies singer-songwriter.

Comments zijn gesloten.