Chris Frantz, tot bijna dertig jaar geleden drummer van Talking Heads, heeft zijn memoires geschreven: ‘Remain in love’ komt uit op 21 juli.

Naar aanleiding daarvan werd hij uitgebreid geïnterviewd door Rolling Stone.

In dat vraaggesprek zegt hij allerlei interessante dingen over Talking Heads en dus vooral over David Byrne, maar ook over Talking Heads-bassiste en Frantz’ vrouw Tina Weymouth.

Zo zei Frtanz dat een reünie van de groep ‘leuk’ zou zijn, omdat alle leden nog leven, in tegenstelling tot veel illustere tijdgenoten.

Wij zouden eerder kiezen voor woorden als ‘een wonder’ of ‘hoogst onwaarschijnlijk’, want niet alleen speelde de band niet meer samen sinds 2002, Frantz heeft Byrne ook niet meer gezien sinds 2003.

Hun communicatie bestaat uit sporadische e-mails: na die ontmoeting in 2003, toen Frantz de gedachte tegen Byrne opperde, kreeg Frantz een e-mail die niets aan duidelijkheid overliet: ‘I’ve told you before and I’ll say it again for the last time. I will never reunite with the Talking Heads. Please don’t bring this up again.’

Ook vertelt Frantz dat de leden enkele jaren gelden een waanzinnig bedrag geboden werd  voor optredens, een dvd en live-opnamen. Het was zoveel dat iedereen die bij zijn gezonde verstand was, dat ook inderdaad zou doen.

Ook de rest van zijn verhaal maakt nieuwsgierig naar ‘Remain in love’, al was het maar doordat hem behalve naar zijn ooit vriendschappelijke relatie met Byrne ook wordt gevraagd naar het geheim voor een lang huwelijk:

www.rollingstone.com/music/music-features/talking-heads-drummer-chris-frantz-memoir-david-byrne-reunion-odds-1023773