Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

rerelease Fleetwood Mac’s albums van 1969 tot en met 1974

juli 28th, 2020 at 9:50

Van Fleetwood Mac ’s vroege werk komt een grote rerelease, hoewel de eerste lp’s daar dan weer geen deel van uitmaken.

‘Fleetwood Mac 19-69-1974’ zal bestaan uit acht cd’s en begint bij ‘Then play on’, het derde album van de groep, en loopt tot en met ‘Live from the Record Plant 12-15-74’.

Daardoor maken ook ‘Kiln House’,  ‘Future games’, ‘Penguin’, ‘Mystery to me’ en ‘Heroes are hard to find’ deel uit van de set.

Aan alle lp’s van destijds zijn ook niet eerder uitgebrachte bonusnummers toegevoegd.

Zo beslaat de box een periode van vijf jaar, die begint met werk uit de periode met de afgelopen zaterdag overleden Fleetwood Mac-oprichter en -gitarist Peter Green, maar ook met albums waarop Danny Kirwan, Cgristine McVie, Dave Walker, Bob Welch en Bob Weston meespelen:

https://store.rhino.com/fleetwood-mac-1969-1974-8cd.html

Tegelijkertijd komt er ook een boxset op lp uit, maar vreemd genoeg bevat die maar vier van de hierboven genoemde albums plus een seven inch-single: Penguin’, ‘Mystery to me’,  ‘Live from the Record Plant 12-15-74’ en ‘Heroes are hard to find’ met als extraatje een voor promotiedoeleinden gemaakte monoversie van ‘For Your Love’ en het niet eerder uitgebrachte  ‘Good things (Come to those who wait)’.

De vinylliefhebbers zullen zich moeten troosten met de gedachte dat de albums respectievelijk geperst zijn op geel, oranje, goudkleurig, wil en blauw vinyl….

https://store.rhino.com/artist/fleetwood-mac/fleetwood-mac-1973-1974-4lp-7-colored-vinyl.html

 

 

Eerdere berichten over Fleetwood Mac vind je vooral in de categorie Nieuws en de necrologie van Peter Green uiteraard in de categorie Dossier: Ook al dood…

Comments zijn gesloten.