Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Joni Mitchell: helemaal de oude?

november 5th, 2020 at 9:40

Bij de release van haar box ‘Archives volume 1: The early years (1963-1967)’ horen onvermijdelijk de berichten over Joni Mitchell, want veel interviews zal de altijd al teruggetrokken legende ook deze keer vermoedelijk niet geven. Het vraaggesprek dat recent in ‘The Guardian’ verscheen met haar vertrouweling Cameron Crowe kon weleens die spreekwoordelijke witte raaf zijn, hoewel het in Mitchell’s geval natuurlijk veel beter zou zijn dat als een zwarte kraai te betitelen.

Bij gebrek aan een gesprek met Mitchell zelf schrijft het Engelse ‘Uncut’ over Mitchell aan de hand van het huis waar zij nu al bijna vijftig jaar woont.

Daar schijnt het een dolle boel te zijn, met maandelijkse feestjes met overigens wel heel erg uiteenlopend goed volk als Chaka Khan, Eric Idle, Bonnie Raitt, Elton John, Brandi Carlile, Harry Styles en Sam Smith.

Daarbij schijnt Mitchell ook weer te zingen en dat is in ieder geval een hoopvol teken voor haar fans.

In dat licht is het ook bemoedigend of zelfs verbijsterend dat Mitchell ook regelmatig een avond schijnt te gaan dansen in zomaar een of andere kroeg langs de weg, maar voor details over dat laatste zou je ‘Uncut’ moeten kopen, want daarover is in dit fragment niets terug te vinden:

https://www.uncut.co.uk/features/the-return-of-joni-mitchell-she-sounds-great-clear-and-light-hearted-128413

 

Eerdere berichten over Joni Mitchell vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.