Singer-songwriter extraordinaire David Crosby overweegt het copyright van zijn songs te verkopen. Dat schreef hij verleden week in een tweet in reactie op de aankondiging dat Bob Dylan zijn muziekrechten heeft verkocht voor naar verluidt 300 miljoen dollar ( een kleine 250 miljoen euro).

Crosby meldt dat de redenen daarvoor zijn dat hij niet kan optreden vanwege de coronapandemie en dat de muziekstreamers van deze wereld de opbrengsten van zijn muziek ‘stelen’.

Zo goed als zeker bedoelt hij dat de verkoop van muziek is ingestort door de toenemende populariteit van streaming.

Crosby zegt door het opdrogen van zijn inkomsten niet meer voor zijn gezin te kunnen zorgen of zijn hypotheek te kunnen afbetalen en geen andere mogelijkheid te hebben dan zijn songs te gelde te maken.

 

Veel eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet. Een recensie van zijn concert tijdens het Blue Moon-festival in 2019 vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.