Op 22 maart meldden we al dat begin april een nieuw album van Merry Clayton verschijnt.

Toen verscheen immers een eerste recensie van ‘Beautiful scars’ op de site van Offbeat, het toonaangevende muziektijdschrift uit haar geboortestad New Orleans.

Op basis van haar reputatie én die recensie waren we daar direct benieuwd naar en dat zijn we nog steeds, want Clayton was niet alleen de vrouw achter de ongeëvenaard emotionele achtergrondzang op ‘Gimme Shelter’ van de Rolling Stones, maar ook die achter vele andere songs.

Bovendien gaat dit artikel uit de New York Times niet alleen uitgebreid in op de enorme veerkracht die de inmiddels 72-jarige Clayton aan de dag legde nadat ze te horen kreeg dat haar beide onderbenen geamputeerd waren, maar ook op haar hele levensloop en dus inderdaad ook op haar onwankelbare geloof.

Op die manier krijgt de vrouw die ook al een hoofdrol had in de documentaire ‘20 feet from stardom’ niet alleen een gezicht als zangeres, terwijl het artikel ook nog een halve recensie is van het opnieuw door veteraan Lou Adler geproduceerde ‘Beautiful scars’, dat op 9 april verschijnt:

 

 

De recensie uit Offbeat vind je hier:

 

Merry Clayton, Beautiful Scars (Motown Gospel)

 

Het eerdere bericht over Merry Clayton’s ‘Beautiful scars’ vind je in de categorie Nieuws.