Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Muscle Shoals-drummer Roger Hawkins overleden

mei 22nd, 2021 at 8:23

Op donderdag 20 mei jl. is in zijn woonplaats Sheffield, Alabama, drummer Roger Hawkins overleden. Hij was 75 jaar oud en kampte al een aantal jaren met gezondheidsproblemen, waaronder COPD.

Hawkins was aanvankelijk drummer in de Fame-studio van producer Rick Hall in Muscle Shoals, waar hij samen met bassist David Hood, toetsenist Berry Beckett en gitarist Jimmy Johnson de studioband vormde. Ze speelden onder meer op klassiek geworden popnummers als‘Respect Yourself’ en ‘I’ll Take You There’ van de Staple Singers, ‘When a Man Loves a Woman’ van Percy Sledge en ‘Respect’ en ‘I Never Loves a Man (the Way I Love You)’van Aretha Franklin.

De vier vertrokken daar in 1969 en richtten de Muscle Shoals Sound-studio op.

Vanaf dat moment waren The Swampers de huisband in hun eigen studio en werden ze snel bekender, wat ervoor zorgde dat een keur aan sterren naar hun studio afreisde om er op te nemen, onder wie Paul Simon, Eric Clapton, Joe Cocker, Ry Cooder, Linda Ronstadt, Johnny Taylor, Rod Stewart, Cat Stevens, Jimmy Buffett, Willie Nelson, Merle Haggard, Glenn Frey, Boz Scaggs, Candi Staton, Jimmy Cliff, Levon Helm, Delbert McClinton, Steve Cropper, Alicia Keys en Julian Lennon.

Een uitgebreide necrologie vind je hier:

https://www.al.com/news/2021/05/swampers-drummer-muscle-shoals-sound-studio-cofounder-roger-hawkins-has-died.html

 

 

Comments zijn gesloten.