Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Stills én Nash: reünie Crosby, Stills, Nash & Young onmogelijk

mei 26th, 2021 at 8:24

Stephen Stills en Graham Nash hebben beiden gesteld dat een reünie met Davis Crosby tot de onmogelijkheden behoort.

Nash zei hij dat hij op goede voet stond met Young en Stills en dat de drie regelmatig met elkaar praatten. Ook Stills heeft zich in het recente verleden al uitgesproken over zijn vriendschap met Young, maar met Crosby praten de drie helemaal niet meer, zo stelde Nash.

Opvallend was overigens dat hij en Stills apart van elkaar werden geïnterviewd, dat Young helemaal ontbrak, maar dat Crosby dan weer wel zijn licht over ‘Déjà Vu, the 50th Anniverary Deluxe Edition’ mocht laten schijnen, zij het ook apart van de andere twee.

In het filmpje zitten heimwee veroorzakende beelden van de vier, nog eens tuk jonger en op het oog ook onschuldiger, maar er komen ook allerlei weetjes naar voren.

Daaruit blijkt ten overvloede nog maar eens, dat Neil Young tijdens de opnamen voor ‘Déjà Vu’ vooral zijn eigen gang ging: zo nam hij de opgenomen demo’s mee naar de studio waar hij tegelijkertijd ‘After the Goldrush’ aan het opnemen was om er daar zijn eigen draai aan te geven. Ook bevestigt Nash dat Young op heel veel songs niet eens meedeed.

Crosby verwacht niet ooit nog bevriend te worden met Nash en zegt dat Young hem haat om wat hij over diens geliefde, Daryl Hannah, heeft gezegd.

Nash zegt op zijn beurt ook dat het hernieuwen van hn vriendschap er wat hem betreft niet inzit:

https://www.cbsnews.com/video/david-crosby-stephen-stills-and-graham-nash-speak/#x

 

Gelukkig hebben we de songs nog: niet alleen de geremasterde tien oude, maar ook 38 alternatieve versies en demo’s….

 

Eerdere berichten over Crosby, Still, Nash en Young vind je in de categorie Nieuws, inclusief de gewraakte uitspraken van Crosby over Hannah, die overigens wel een prachtige alliteratie vormen…

 

 

Comments zijn gesloten.