Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Bob Dylan’s ‘Self Portrait’: iets te laat ingeleverd

mei 31st, 2021 at 7:53

Een exemplaar van Bob Dylan’s ‘Self Portrait’ is recent ingeleverd bij een bibliotheek in Ohio.

Bijzonder was niet dat dat te laat gebeurde, maar wél dat de leentermijn met 48 jaar was overschreden. Misschien kwam Howard Simon het album daardoor niet brengen, maar stuurde hij het op. Het is echter waarschijnlijker, dat hij de reis vanuit zijn huidige woonplaats San Francisco te lang vond.

Simon leende het dubbelalbum toen hij veertien was en het verdaagde uiteindelijk in zijn lp-collectie keurig chronologisch tussen ‘Nashville Skyline’ en ‘New Morning’.

Hij ging recent met pensioen, schreef hij in een begeleidende brief, en dat was de reden dat hij aandacht besloot te besteden aan allerlei zaken die hij vanwege zijn carrière en zijn gezin had verwaarloosd.

In de brief, die hij ook postte op zijn facebookpagina, geeft hij niet alleen aan hoeveel dagen hij te laat is met inleveren (ongeveer 17.480), maar beschrijft hij het album ook:

‘In my defense, however, it wasn’t in terrific shape when I borrowed it, and I submit (though sheepishly) that it hasn’t suffered much additional wear and tear in the intervening almost-48 years.

This is true primarily because “Self Portrait” is among Dylan’s least-loved albums (despite a somewhat positive reassessment on the 50th anniversary of its 1970 release, but I digress), and the library’s copy has spent most of these many decades in my collection quietly sandwiched between its predecessor and successor releases (“Nashville Skyline” and “New Morning,” respectively), which were, and remain, far more listenable.

It’s also because, as a serious record collector, I try to care for LPs well – though because this particular album has moved with me (in succession) from University Heights to Chicago, Santa Fe, Los Angeles, Berkeley, back to Chicago, back to Berkeley, again to Chicago, Sacramento and finally San Francisco – I’m pleased it’s survived at all.’

Als boete sloot hij een check bij ter waarde van 175 dollar, hoewel hij had uitgerekend dat de boete zelf zonder inflatie zo’n 1750 dollar zou moeten zijn, maar toch zit er een filosofie achter dat bedrag:

https://www.facebook.com/howard.simon.96/posts/4424980420869752

Tenslotte sluit hij een exemplaar bij van ‘Western Reserve’, de meest recente lp van de drie hij die hij zelf maakte en inderdaad, die zijn ook te beluisteren via muziekstreamers.

Daarop blijkt hij een zanger die meer wil dan kan, maar dat heeft hij dan in ieder geval dan toch maar mooi gemeen met zijn idool:

http://www.howardsimonmusic.com/the-songs-on-visitors

Zonder veel moeite vonden we ook nog een interview met hem:

https://www.indiemusicinterviews.com/post/2017/07/12/howard-simon

 

Eerdere berichten over Bob Dylan vind je in de categorie Nieuws.

 

Comments zijn gesloten.