Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Gretchen Peters livestreamt debuut

juni 9th, 2021 at 9:58

Op 20 juni doet singer-songwriter extraordinaire Gretchen Peters een livestream waarin ze de songs van haar debuut speelt.

‘The Secret Of Life’ kwam namelijk inmiddels 25 jaar geleden uit, reden voor een feestje dus.

Ze doet dat via haar facebookpagina en haar youtubekanaal om acht uur ’s avonds Europese tijd.

Natuurlijk laat ze zich begeleiden door toetsenist-echtgenoot Barry Walsh met wie ze ook nog een paar andere favoriete songs zal spelen. Verder beantwoordt ze vragen over haar debuut, de songs, de jaren negentig en haar tournee door het Verenigd Koninkrijk van maart 2022.

We zijn er benieuwd naar hoe die songs nu klinken, want het is het enige album dat we niet kochten nadat we haar hadden ontdekt: het staat vol met zeer door country beïnvloede songs, en dat is nu net niet ons kopje thee.

Toch is dat album het resultaat van acht jaar songs schrijven voor country-iconen, die met haar songs vaak grote hits hadden: Martina McBride, Trisha Yearwood, George Straitt en Faith Hill bijvoorbeeld.

Pas bij haar naamloze tweede bleek zij veranderd in die singer-songwriter die alleen maar beter zou worden, hoewel ook de songs op dat album tijdloos bleken…

 

 

Eerdere berichten over Gretchen Peters vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Concerttips.

De recensie van ‘Hello Cruel world’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter..

 

 

Comments zijn gesloten.