Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Lindsey Buckingham: eerste soloalbum na ‘ontslag’

juni 9th, 2021 at 9:06

Zanger-gitarist Lindsey Buckingham heeft zijn eerste soloalbum na zijn onvrijwillige vertrek bij Fleetwood Mac aangekondigd. In totaal is het overigens zijn zevende soloplaat sinds 1981.

Dat naamloze album gaat verschijnen op 17 september, maar inmiddels is er al wel een eerste song uit.

‘I Don’t Mind’ heeft inderdaad elementen die ook de songs van Fleetwood Mac bepaalden, inclusief tinkelende gitaren en een vrouwenstem in de refreinen…

Over dat nummer zegt Buckingham dat het als zoveel songs op zijn plaat gaat over de risico’s die stellen lopen in een lange relatie: ze moeten hun ‘aanvankelijke dynamiek’ verbeteren met flexibiliteit, het accepteren van elkaars tekortkomingen en de bereidheid om onafgebroken ‘te werken aan problemen’. Dat is volgens Buckingham de essentie van een goede lange relatie.

‘I Don’t Mind’ eert volgens hem die instelling en die discipline.

Over het album als geheel zegt Buckingham dat hij een popalbum wilde maken, maar toch ook songs wilde die ‘meer op kunst lijken dan op pop’, doordat je beter thuis raakt in je vak als je ouder wordt.

In zijn geval heeft het ouder worden hem waarschijnlijk geholpen de onschuld en het idealisme te versterken die hopelijk altijd al in hem zaten, zo citeert het persbericht hem.

Om dat album te promoten, gaat hij in september en december op tournee door de VS. Daarbij valt het grote aantal optredens op. In september staan er 19 gepland en ook in december spaart hij zich niet: van 1 tot en met 20 december treedt hij elf keer op. Daarna begint het ‘holiday season’, zoals het in Amerika heet.

 

 

Eerdere berichten over Fleetwood Mac en over Lindsey Buckingham vind je in de categorie Nieuws.

 

Comments zijn gesloten.