In De rode draad van Kippenvel 677 ontleden we de historie van Stephen Stills’ compositie ‘Bluebird Revisited’, die uiteindelijk op zijn tweede soloalbum terecht kwam.

Daarvoor was er echter al zijn ‘Bluebird’, een song die terecht kwam op ‘Buffalo Springfield Again’, de tweede plaat van de Buffalo Springfield uit 1967.

Het was ook de song waarmee die groep hun concerten afsloot en dat vele live spelen zal er mede de oorzaak van zijn geweest dat Stills er ook na het schrijven van dat nummer aan bleef schaven.

Dat blijkt ook uit het feit dat op ‘Déjà Vu, 50th Anniversary Deluxe Edition’ een demo staat van ‘Bluebird revisited’, die hij overigens solo opnam: van Crosby, Nash of Young is er geen spoor.

Die song haalt het album in 1970 echter niet, terwijl in 1971 Bonnie Raitt ‘Bluebird’ dan weer tot het opnemingsnummer maakt van haar naamloze debuut in een tegelijk bluesy als rootsy versie. Blijkbaar herkende zij de bluesman die altijd in Stills gezeten heeft toen al duidelijk.Stills zelf neemt een drastisch andere versie van ‘Bluesbird revisited’ op voor zijn tweede soloalbum, met een grote rol daarin voor blazers.