Op 6 augustus komt de rerelease van George Harrison’s ‘All The Things Must Pass’ uit.

Dat is ter gelegenheid van het feit dat die driedubbele lp vijftig jaar geleden werd uitgebracht.

Voor die heruitgave zijn de originele tapes opnieuw gemixt, waarbij Harrison’s zoon Dhani de touwtjes in handen had als executive producer.

Het album komt in vele varianten uit: een dubbel-cd, een driedubbel-lp, een box met vijf cd’s en een Blu-ray-schijf, een box met acht lp’s en een Uber Deluxe-editie bestaande uit 8 lp’s, vijf cd’s én een Blu-ray-schijf.

Deze versie bevat dan ook maar liefst 47 demo’s en outtakes, waarvan er 42 nooit eerder uitkwamen.

Die worden dan ook nog verpakt in een speciaal voor de gelegenheid ontworpen houten krat. Daarin is ook nog plaats voor twee boeken: een 96 pagina’s tellend plakboek dat is ontworpen door Harrison’s weduwe Olivia en een 44 pagina’s tellend exemplaar met interviews van vijftig jaar geleden met noten.

Ook zit er een houten boekenlegger in die is gemaakt van een eik die uit Harrion’s Friar Park afkomstig is.

Dat is op zich al iets waardoor de wenkbrauwen de haargrens al bereiken, maar wat dan te denken van poppetjes in een schaal van 1:6 van Harrison en een aantal van de dwergen die op de hoes staan….

Om het helemaal af te maken is ook een exemplaar bijgesloten van  de tekst ‘Light from the Great Ones’ van de hindoe-yogi Paramahansa Yogananda en een aantal Rudraksha-kralen, gedroogde, heilige zaden met een grote kracht:

https://www.youtube.com/watch?v=QWV4pFV5nX4

 

Eerdere berichten over George Harrison vind je in de categorie Nieuws.