Ook van ‘Steely Dan – Northeast Corridor: Steely Dan live!’ zijn al songs te horen op het internet.

Daarbij zijn geen beelden te zien, net zo min als bij de drie songs van ‘The Nightfly Live’, maar dat kan onze pret in ieder geval niet drukken.

‘Hey Nineteen’ klinkt live minstens net zo strak als op ‘Gaucho’, al hoeft dat natuurlijk ook weer niet al te erg te verbazen. Donald Fagen selecteert zijn huurlingen onder meer op basis van die eigenschap en kent inmiddels zijn pappenheimers: hij maakt al jaren  gebruik van min of meer dezelfde muzikanten:

https://www.youtube.com/watch?v=YlrCsq-CMiE

 

‘Aja’ krijgt een lange uitvoering die het origineel uiteraard eer aandoet, maar waarin de blazers een iets grotere rol hebben dan in het origineel en Donald Fagen zo te horen weer eens soleert op zo’n iel klinkende melodica:

www.youtube.com/watch?v=7k7d_nuhGWk

 

Ook ‘Reelin’in the Years’ klinkt uiteraard vertrouwd met zijn pulserende ritme en dominant solerende gitaar.

In dit nummer mengen blazers zich gelukkig ook af en toe met jazzy licks in de strijd, in tegenstelling tot in het origineel.

Opvallend is verder, dat de overigens goed bij stem zijnde Fagen hier een groot gedeelte van de zang overlaat aan zijn achtergrondzangeressen, al wordt het nummer op het allerlaatst ontsiert door zo’n virtuoze, nergens toe leidende drumsolo:

www.youtube.com/watch?v=xsnkKxm0R0s

 

Eerdere berichten over Steely Dan, Donald Fagen en Walter Becker vind je in de categorieën Nieuws en Muziekboeken.