Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

JP den Tex, Paul de Munnik en Kees Prins opnieuw op tournee

oktober 21st, 2021 at 9:57

In 2007 trokken singer-songwriter JP den Tex, zanger-pianist Paul de Munnik en acteur-zanger Kees Prins samen door Nederland ‘Op weg naar huis’.

Ze zongen een aantal door hen vertaalde popklassiekers en een stel vertaalde songs van JP den Tex.

Nu gaan ze met de voorstelling ‘De vertalingen’ opnieuw tournee met twintig vertaalde songs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

Bovendien vertellen ze de verhalen achter ieder nummer, zoals ze dat ook deden tijdens de Storyteller Specials die JP den Tex van 2017 tot 2021 organiseerde. Ook vertellen ze over hun zoektocht naar de juiste woorden voor die vertalingen, want die zijn nog niet zomaar gemaakt.

Daardoor vinden de drie de voorstelling ook ‘– niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.’

Begeleiders tijdens deze voorstellingen zijn Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). Bovendien zullen Stephanie Struijk en Vera van der Poel de drie afwisselend ondersteunen.

Den Tex, De Munnik en Prins spelen de voorstelling vanaf 26 februari 2022.

De speellijst staat echter nu al op:

devertalingen.nl

 

Eerdere berichten over JP den Tex vind je in de categorieën Concerttips, Nieuws

 

De recensies van JP den Tex’ ‘Speak Diary’ vind je in de categorie Recensies Roots en de recensies van ‘Bad French’, ‘La Jeune Fille Au Chewing Gum’ en ‘Wolf’ vind je in de categorie recensies singer-songwriter.

 

Een verslag van het liveoptreden van JP de Tex en Yvonne Ebbers bij Kippenvel vind je in de categorie Kippenvels liveoptredens.

Comments zijn gesloten.