Ondanks het overlijden van Paul Barrere gaat Little Feat weer op tournee door de VS.

Eerst doen percussionist Sam Clayton, bassist Kenney Gradney, toetsenist Bill Payne en gitarist Fred Tackett met twee nieuwe leden: gitarist Scott Sharrard en drummer Tony Leone.

Vanaf 11 november tot en met 21 november doen ze negen optredens van hun ‘By Request-tournee’ en dan vanaf 19 januari tot en met 27 januari weer zeven.

Vervolgens gaan ze met kapitaalkrachtige fans een aantal dagen naar Jamaica. Daar preken ze muzikaal gezellig voor eigen parochie  van 30 januari tot en met 5  februari en dan volgt de klap op de vuurpijl: vanaf 4 maart tot en met 27 maart doen ze zeventien optredens in het kader van de ‘Waiting For Columbus Tour’ en van 9 april tot en met 21 april nog eens vijf.

Met al die optredens eren ze hun verleden uitbundig, want we kunnen wel raden wat de titels van de verzoeknummers zullen zijn en dat dubbele livealbum was inderdaad het hoogtepunt van het tijdperk waarin de band werd aangevoerd door gitarist-zanger, songschrijver en querulant Lowell George.

Opvallend is het grote aantal optredens in relatief weinig dagen, waarmee duidelijk wordt dat de groep zichzelf niet spaart.

Of  de groep daarmee definitief verwordt tot de beste Little Feat-coverband ter wereld of ook nog een toekomst heeft, zal de tijd ons moeten leren. Juist doordat wij al heel lang fans zijn, zou alleen en album met goed, nieuw werk daarbij helpen….

http://www.littlefeat.net/tour.html

 

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorie Nieuws, Concerttips, Rootsradio op radio, tv en internet en De rode draad.

De overlijdensberichten over drummer Richie Hayward en gitarist-zanger én songschrijver Paul Barrere vind je helaas in de categorie Dossier: Ook al dood…