In De rode draad van vanavond is het thema voor de derde keer: ‘Zijn de ogen dan toch de spiegel van de ziel?’

Dat was eerder zo op 14 september, toen we songs van Crosby, Stills, Nash & Young, maar in feite Graham Nash solo, draaiden en daarna ook nog van Jackson Browne, de Eagles en Tom Waits. Daarin stonden steeds op een of andere manier ogen centraal.

Na De rode draad van 28 september, die was gewijd aan het prachtige ‘I Was A Witness’ van de Texaanse soulzanger Malford Milligan and the Southern Aces, draaiden we op 5 oktober songs over ogen van Paul Simon, Peter C. Johnson, Mavis Staples en Ciara Sidine, al gingen die niet altijd over die van henzelf.

Vanavond kijken we dan eindelijk Crosby, Stills, Nash & Young samen in de ogen, al zong Young in 1974 niet mee, maar ook Fleetwood Mac en Peter Gabriel zitten met thematische song in deze aflevering.

Dat is dus ook deze week weer twee uur muziek voor wie wil luisteren!

 

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!