Er komt alsnog een reddingsactie op gang om de ‘The Flying Pig’ te redden. In deze pub in Cambridge zou in de jaren vijftig de het mysterieuze Pink Floyd-lid Syd Barret Rogers Waters hebben ontmoet, of andersom natuurlijk.

De pub heette toen nog ‘The Crown’, maar loopt al tijd het gevaar gesloopt te worden in het kader van renovatieplannen van de buurt waarin het staat.

Die sloopvergunning is ook al gegeven, al verzetten de huidige exploitanten zich ertegen. Matt en Justine Hatfield hadden overigens uiterlijk de tijd tot en met 27 oktober om hun woning beven de kroeg te verlaten, dus termijn is inmiddels verstreken.

De huidige eigenaren bezweken eerder al half voor een publieksactie van bewoners en wilden de pub gedeeltelijk laten staan, maar dat plan werd afgewezen door het Britse equivalent van bouw- en woningtoezicht.

Nu is opnieuw een verzoek gedaan ‘The Flying Pig’ te redden van de sloopkogel.

Een beslissing daarover wordt pas begin volgend jaar verwacht.

 

Eerdere berichten over ‘The Flying Pig’ en over Pink Floyd vind je in de categorie Nieuws.