De Eagles doen volgend jaar een Europese tournee die alleen formeel die naam verdient.

De achterover leunende groep, bestaande uit drie oudgedienden, een huurling en een erfgenaam, doen precies drie landen aan, waarvan er een bovendien opnieuw niet zo erg meer bij Europa wil horen: de Eagles spelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Op zich wel weer leuk is, dat de band op 17 juni  aftrapt in Arnhem en daarna via Liverpool (20 juni), Edinburgh (22 juni) en Dublin 24 juni) naar Hyde Park in Londen (26 juni) trekt: in een periode van tien dagen doen de Eagles vijf concerten zodat er steeds een dag is om te reizen en te rusten.

Ze worden vergezeld door het kwartet Little Big Town, bestaande uit twee hoogbenige, toch wel erg vaak over alcohol zingende belles en twee gitaar spelende en meezingende vaklui. Hun muziek is zeer zeker door country beïnvloed, maar de vier mengen daar een flinke scheut pop doorheen.

Ook in het voorprogramma het gelegenheidsduo Robert Plant en Alison Krauss, van wie na ‘Raising Sand’ (2004) op 19 november toch tamelijk onverwacht het tweede album ‘Raise the Roof’ uitkomt.

Over hun tweede album werden ze geïnterviewd door Tony Clayton-Lea van de Irish Times.

Krauss en Plant blijken ook in dat vraaggesprek dezelfde toon aan te slaan:

www.irishtimes.com/culture/music/you-gotta-put-your-crash-helmet-on-robert-plant-on-working-with-alison-krauss-1.4706847

 

Eerdere berichten over de samenwerking tussen Alison Krauss en Robert Plant en over Robert Plant, Jimmy Page en Led Zeppelin vind je in de categorie Nieuws.