Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Little Feat’s Bill Payne fulltime terug op het nest

november 3rd, 2021 at 9:14

Little Feat-toetsenist toerde de laatste jaren elke keer met de Doobie Brothers als die oudgedienden op tournee gingen.

Nu heeft hij via Facebook aangekondigd te stoppen bij die groep, doordat hij al zijn tijd wil besteden aan Little Feat.

In zijn verklaring noemt hij niet de twee nieuwe leden, drummer Tony Leone en gitarist Scott Sharrard, maar het feit dat Little Feat een nieuwe management heeft.

In de een-na-laatste alinea schrijft Payne dat de groep weer op tournee gaat. Dat was al eerder bekend, maar behalve dat schrijft hij dat de fans kunnen uitkijken naar reissues, niet eerder uitgebrachte opnamen en nieuwe muziek:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432344524924821&set=a.208734370619172&type=3

Dat betekent dus dat Little Feat een nieuwe fase ingaat: als we ons niet vergissen is dat de achtste, alle bezettingswisselingen meegeteld van de oorspronkelijke viermansformatie via de klassieke zes man tellende bezetting tot de samenstelling van vandaag. Daarin zittten overigens nog drie van de leden van de legendarische bezetting én Fred Tackett, die toen ook als sessiemuzikant ook al incidenteel meespeelde en meeschreef.

In een interview op YouTube met Red Miller van de Little Feat Radio Show blijkt Tony Leone niet alleen bewondering te hebben voor Little Feat’s originele drummer Richie Hayward, maar in principe ook de juiste invloeden om hem op een waardige manier te vervangen, al blijft het afwachten:

https://www.youtube.com/watch?v=GjkzFLE5Rc8

 

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorie Nieuws, inclusief mijn pleidooi voor het uiteengaan van de band na de dood van Paul Barrere.

 

De necrologieën over Richie Hayward en Paul Barrere vind je uiteraard in de categorie Dossier: Ook al dood…

Comments zijn gesloten.