Helge Slikker en Oscar Buma hadden met twee akoestische gitaren en een banjo nog een tijdje verloren door Katwijk gedwaald, maar vonden kort na acht uur toch de deur van de RTV Katwijk-studio. Ze waren dus ruim op tijd om los te spelen, te soundchecken én een sigaret te roken, een wel heel onverwachte manier om zich voor te bereiden op live zingen en spelen.

Na Time Enough van het recente You Can Be Replaced als introductie van de hele band speelden de twee live Lost, een nummer van het debuut uit 2006. Zanger Helge Slikker vertelde hoe hun populariteit in Nederland langzaam groter wordt, zodat zalen in bijvoorbeeld Groningen ook vol zitten. Nog gekker is, dat de Engelse producer Roger Bechirian (o.m. Elvis Costello, Tom McRae) hen opbelde omdat hij misschien hun tweede cd wilde produceren, iets wat ook inderdaad gebeurde.

Slikker en Buma kozen Paul McCartney’s Jenny Wren, een bewijs dat Storybox zelf ook in de traditie van gelaagde popmuziek staat. Slikker bekende dat hij via McCartney’s solowerk de Beatles ondekte, omdat zijn ouders Bob Dylan- en Neil Young-mensen zijn. McCartney’s songs trekken hem mee in een idyllische sfeer en de cd waarop Jenny Wren staat is een soort sprookje.
Ook Johnny Cash’s In Your Mind, de Rolling Stones’ ballad Wild Horses en Paul Simon’s 50 Ways To Leave Your Lover hoorden tot hun favorieten. Slikker haalt immers veel inspiratie uit de popmuziek van voor 1980, omdat de echte ‘liedjes-liedjes’ van toen dateren. Gitarist Buma vertelde hoe hij als kind ‘vergiftigd’ werd met de Stones-platen door zijn ouders, hoe hij Wild Horses ooit instudeerde voor zijn vriendinnetje én hoe de leden van Storybox min of meer toevallig begon als muzikanten bij een theaterstuk. Toch bleek Come In kenmerkend voor hun sound, al zong actrice Loes Visschedijk (Gooische Vrouwen) de lead. Dat bewezen ze daarna, toen zij vol overgave Subtle Sounds en Anywhere speelden.
In het tweede uur draaien ze Sufjan Stevens en Pete Murray. Ook the Beatles en, Bob Dylan kwamen aan bod. Slikker vertelde hoe hij opgroeide met diens nummers, die zijn vader en moeder thuis ook zelf speelden en zongen. Buma en Slikker speelden en zongen vervolgens hun nieuwe Checking Out en High, dat ze ook tot hun eigen verrassing eerst in twee verschillende toonsoorten inzetten. Hun weemoedige Every Coin was ook nieuw en Dolly Parton’s My Tennessee Mountain Home verrassend.  Slikker vertelde helemaal te geloven in haar bijna overdreven muziek én uiterlijk. Met het opnieuw live gespeelde I Can sloten Buma en Slikker deze twee uur Kippenvel Live passend af.

Recensies van A Fool’s Attempt en You Can Be Replaced vind je elders op deze site.