Het huis waar George Harrison woonde vanaf zijn zesde en waar hij repeteerde met John Lennon en Paul McCartney, komt op 30 november te koop.

Die repetities waren aanvankelijk nog niet ten tijde van de Beatles, maar van toen de drie in The Quarrymen zaten, de groep van Lennon waar later eerst McCartney en daarna ook Harrison deel uitmaakten.

Doordat de familie Harrison er twaalf jaar woonde, zijn de andere Beatles er ook geweest in de begindagen van die band. Uiteraard zijn er foto’s die dat bewijzen.

 

Het huis aan 25 Upton Greene is al eerder gekocht door een Beatles-fan. Die betaalde in 2014 156.000 pond, maar nu is het getaxeerd voor diezelfde 156.000 pond minimaal en een maximum van 200.000 pond.

Die prijs lijkt onbegrijpelijk laag, tot je de omschrijving leest die het veilinghuis in de beschrijving zette en het filmpje ziet dat erbij gaat: er is duidelijk sprake van ‘enig achterstallig onderhoud’, terwijl de vloeren en de wanden van de slaapkamers zijn uitgevoerd in de voor het Verenigd Koninkrijk heel normale, maar voor ons hallucinante kleurcombinaties: er is dus werk aan de winkel…

https://bid.omegaauctions.co.uk/auction/lot/lot-240—george-harrison-childhood-home—25-upton-green-speke/?lot=16731&so=2&st=&sto=0&au=47&ef=&et=&ic=False&sd=0&pp=48&pn=1&g=1

 

Eerdere berichten over George Harrison en de andere Beatles vind je in de categorie Nieuws.