De Matthews Southern Comfort maakte in 2018 ‘Like A Radio’ en in 2020 ‘The New Mine’, mooie albums waarvan we regelmatig iets draaien en die we bovendien met veel plezier bespraken.

Iain Matthews, BJ Baartmans, Eric Devries en Bart de Win toerden ook regelmatig met en zonder meesterdrummer Sjoerd van Bommel door Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar toen werd alles anders.

Knarsend en piepend kwam de groep tot stilstand, maar muzikanten blijven muzikanten en dus moisten de vier hun creativiteit op een andere manier kwijt.

Iain Matthews en BJ Baartmans namen het album {distant chatter] en de ep [close call] op met daarop respectievelijk tien en zeven songs die de persoonlijke teksten van Matthews combineren met Baartmans’ even veelzijdige als sfeervolle gitaren, Eric Devries bracht ‘Song & Dance Man’ uit met daarop tien vooral akoestische, door folk en country beïnvloede songs en Bart de Win kwam samen met Arianne Knegt en Harry Hendriks met een verrassende samenwerking met de Bayou Brothers op de single ‘All That You wanted’. Daarbij ging de belofte op meer….

Vanavond dus drie songs van deze mannen!