We hadden grote plannen voor Kippenvel vanavond, maar daarvan komt om twee redenen niets terecht.

Welke van die twee de belangrijkste is, mag je zelf uitmaken, maar zo liggen de kaarten: vanavond doet RTV Sport live verslag van de voetbalwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en AFC.

Het is een inhaalwedstrijd in de tweede klasse en die krijgt traditioneel gezien voorrang boven een aflevering van Kippenvel vanwege he lokale belang.

Dat wij om Mank and Sera Smolen te gast zouden hebben, het Amerikaanse duo dat muziek maakt die singer-songwriter en folk combineert met een belangrijke plaats voor Smolen’s cello, maakte daarbij niet uit, noch het feit dat gitarist-producer Rich DePaolo misschien ook acte de présence zou geven.

Gelukkig bood RTV Katwijk een plan B: de aflevering van Kippenvel live met Mank en Smolen opnemen in de tv-studio en volgende week uitzenden: een mooie ontsnappingsroute, want ook een week later zouden die twee uur nog net zo onverwacht en spannend klinken als wanneer ze ook daadwerkelijk live waren uitgezonden.

Tom Mank had me sinds hun aankomst overigens al enkele keren laten weten dat optredens waren geannuleerd vanwege de beperkingen die corona stelt aan de clubs waarin ze zouden spelen en dat hun komst naar Katwijk daarmee onzeker werd.

Zondagavond jl. sneuvelde hun optreden in Kippenvel dan ook definitief: die dag hadden zij besloten op maandag terug te vliegen naar huis…

DePaolo schreef onder meer: ‘Just going with the flow here, man. COVID strikes again…’ en Mank’s laatste regel was: ‘See you next time?’

Daar hopen we dan maar op en intussen likken we onze wonden.

 

Tot volgende week, tot Kippenvel!