Over The Byrds verschijnt een massief fotoboek.

Dat het ongetwijfeld zo groot en zo zwaar wordt als bij deze boeken gebruikelijke stoeptegel, is niet meer dan normaal. Bijzonder is, dat Roger McGuinn, Chris Hillman én David Crosby de supervisie erover hebben. De drie zijn immers niet direct meer de beste vrienden, want ook hier trad een verwijdering op tussen McGuinn en Hillman enerzijds en Crosby anderzijds,

The Byrds 1964-1967 zal niet alleen meer dan vijfhonderd foto’s bevatten van fotografen zoals Henry Diltz, Linda McCartney en Guy Webster en foto’s uit de archieven van Columbia Records en de manager van The Byrds van toen, ook schreven de drie daar bijschriften bij die de geschiedenis van de groep uit de doeken doek vanuit een persoonlijke invalshoek.

Jet gaat dan ook meer dan vierhonderd pagina’s tellen.

Uiteraard verschijnt het boek in vier verschillende versies, die van duur tot onbetaalbaar worden.

Zo gaat de Super Deluxe Edition 425 euro kosten en die met een extra foto van McGuinn, Hillman of Crosby gemaakt door respectievelijk Henry Diltz, Barry Feinstein en Jim Marshall het toch niet misselijke bedrag van vijftienhonderd euro.

Gelukkig is het formaat van alle edities hetzelfde, dus ook dat van de gewone handelseditie: een ruime 26 bij 33 centimeter.

https://www.bmgbooks.com/browse/bmg-books-eu/products/the-byrds-1964-1967

Het verschijnt bij BMG Books, zo’n beetje de huisleverancier van twee van de drie: bij dat bedrijf verscheen in 2020 ook Chris Hillman’s autobiografie ‘Time Between: My Life as a Byrd, Burrito Brother & Beyond’.

Bovendien heeft BMG de rechten op David Crosby’s muziek gekocht, terwijl het ook de documentaire ‘David Crosby: Remember My Name’produceerde.

Eerdere berichten over Roger McGuin, Chris Hillman en David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips en De rode draad.

Een concertrecensie van David Crosby van zijn set tijdens het Once in a Blue Moon-festival in 2018 in het Amsterdamse Bos vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.

De recensie van de rerelease van ‘If I Could Only remeber My Name’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.