De ervan van James Brown hebben zijn erfenis verkocht.

Brown’s composities, de rechten op het draaien van zijn muziek en het recht zijn naam en afbeeldingen van hem te gebruiken brachten negentig miljoen dollar (miljoen euro) op.

Dat is inderdaad erg weinig in vergelijking met de bedragen die mensen als Spingsteen, Dylan, Young, Nicks en Crosby kregen voor hun muziek, terwijl die hun fotorechten an nog tenminste in eigen hand hielden.

Die verkoop komt vlak nadat Brown’s nabestaanden na vijftien jaar een schikking hadden getroffen over die erfenis.

Brown had namelijk alleen twee miljoen dollar aan zijn kleinkinderen nagelaten voor hun studie, maar zijn dochters niets.

In plaats daarvan schonk hij het aan een fonds dat studiebeurzen moest verstrekken aan arme kinderen in South Carolina en Georgia.

Die wens kan overigens nog steeds niet in vervulling gaan,

hoewel koper Primary Wave heft belooft dat fonds te zullen stichten met een gedeelte van de opbrengst van overigens nog af te sluiten overeenkomsten voor de exploitatie van Brown’s muziek.

Eerst moeten namelijk nog twee andere processen worden gevoerd: een daarvan is aangespannen door de executeur-testamentair van Brown’s testament en het andere door de bewindvoerder van de James Brown Estate and Trust.

Wordt vervolgd dus…    

Eerdere berichten over de erfenis van James Brown vind je in de categorie Nieuws.