De Eagles hebben nog eens serie Amerikaanse optredens aangekondigd in hun ‘Hotel California’-tournee.

Mede-oprichter Don Henley, oudgedienden Joe Walsh en Timothy B. Schmit en nieuwkomers Deacon Frey en Vince Gill hebben weer dertien nieuwe concertdata bekendgemaakt voor hun groots opgezette tournee, compleet met een koor en een orkest.

Daarmee verzekeren ze zich van een aardig zakcent, hoewel je het ook positief kunt zien: ze zijn zich aan het warm spelen voor hun korte Europese tournee.

Ze hebben het daarmee opnieuw zo druk, dat nieuwe songs er niet in zitten, zo bevestigde Vince Gill nog maar eens in een interview dat kort voor Kerstmis verscheen.

Nu hadden we dat ook niet echt gedacht en bovendien was ‘The Long Road out of Eden’ na een onderbreking van 28 jaar toch vooral een stijloefening, al had een aantal van de twintig songs toch wel hun momenten:

Dat vraaggesprek gaat ook over Gill’s lange en veelzijdige carrière in en rond de country die hem onder meer vijftien Grammy’s opleverde:

.

www.cleveland.com/entertainment/2021/12/vince-gill-talks-bluegrass-tony-rice-tribute-and-making-music-with-the-eagles.html

Eerdere berichten over de Eagles vind je in de categorieën Nieuws en Concerttips..