De Rolling Stones worden geëerd met een serie van twaalf postzegels door de Engelse Royal Mail.

Dat gebeurt ter ere van het zestigjarige bestaan van de groep.

Acht ervan laten de Stones zien tijdens optredens, zoals in Hyde Park in juli 1969 na de dood van Brian Jones,  in maart 1995 en in Düsseldorf in 2017.

Op twee van de vier andere staan foto’s van de groep en op de twee laatste promotieposters voor wereldtournees.

Op een van die acht staat drummer Charlie Watts centraal en dat lijkt ons niet meer dan terecht.

Op geen van de foto’s is echter ook maar een spoor te vinden van Brian Jones of van Bill Wyman, die ons beiden toch ook een integraal onderdeel lijken van de geschiedenis van de groep.

Dat ze ontbreken staat in schrille tegenstelling tot de woorden van David Gold, Director of Public Affairs & Policy, van de Royal Mail: ‘Few bands in the history of rock have managed to carve out a career as rich and expansive as that of The Rolling Stones. They have created some of modern music’s most iconic and inspirational albums, with ground-breaking live performances to match.’

Het is al kleinzielig dat Mick Jagger, Keith Richard, Ron Wood én Charlie Watts Wyman op alle mogelijke manieren doodzwegen na zijn vertrek uit de band, maar dat de Royal Mail zich nu ook heeft laten ringeloren is in flagrante tegenspraak met de ronkende woorden die Gold bezigde.

Toch benieuwd naar hoe die postzegels eruit zien?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10387827/Rolling-Stones-collection-stamps-mark-bands-60th-anniversary.html

Overigens zijn de Rolling Stones pas de vierde Engelse groep die deze eer te beurt valt: in 2007 overkwam dat de Beatles, in 2016 Pink Floyd en in 2020 Queen.

Eerdere berichten over de Rolling Stones en over andere beroemdheden op postzegels vind je in de categorie Nieuws.