De tekst van James Hunters label Daptone is in hoge mate poëtisch, maar toch staat er eigenlijk dat ‘With Love’ een verzamelalbum is met daarop twaalf songs die hij en zijn band eerder opnamen voor dat label:

‘We present The James Hunter Six’s latest offering, With Love…, a heart-shaped collection of candle-lit ballads and love songs. Plucked like so many “he loves you” petals from the vast and sumptuous garden of his Daptone Recordings, these twelve lilting melodies have been selected and sequenced with great care, tenderness, and intention by Daptone staff for the solitary purpose of compiling some of the criminally overlooked treasures in the James Hunter Six’s critically acclaimed catalog.’

Hoewel de James Hunter Six op al hun albums steevast heimwee hebben naar de begintijd van Sam Cooke, is hun muziek juist daardoor veel meer dan een gimmick.

Tenslotte debuteerde Hunter al in 1996 en maakte hij met bijna dezelfde groep muzikanten inmiddels in totaal acht albums, waarvan er overigens slechts drie bij Daptone verschenen:

https://jameshuntersix.bandcamp.com/album/with-love-the-james-hunter-six

Eerdere berichten over James Hunter vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Kippenvel’s Top Zoveel en De rode draad.