Hoewel Graham Nash’ laatste twee soloalbums ‘Songs for Survivors’ en ‘This Path Tonight’ zonder meer goed zijn, brengt hij een live-album uit met daarop alle songs van zijn solodebuut ‘Songs for Beginners’ en de opvolger daarvan, ‘Wild Tales’.

Ook die waren goed, zowel muzikaal als tekstueel en dat blijken ze nog steeds in de geïnspireerde versies die de inmiddels tachtig jaar oude Nash er met zijn band van speelde.

Dat verklaart de aandacht die hij naar aanleiding van die release krijgt minstens voor een deel, want uiteraard was hij ook ooit het meest poppy lid van zowel Crosby, Stills & Nash als Crosby, Stills, Nash & Young én een korte tijd de vriend van Joni Mitchell.

In dit uitgebreide interview met Simon Hattenstone van ‘The Irish Times’ komen die aspecten inderdaad allemaal aan de orde, net als het feit dat Nash een onverbeterlijke rokkenjager was, maar Hattenstone voegt daar een persoonlijke kijk aan toe door af en toe zijn eigen oordeel in het commentaar op zijn interview te vervlechten.

Hoewel dat inderdaad maar zijn persoonlijke indruk is, zou hij daarin best eens gelijk kunnen hebben:

https://www.irishtimes.com/culture/music/graham-nash-most-of-the-sad-songs-are-about-my-relationship-with-joni-mitchell-1.4869193

Eerdere berichten over Graham Nash vind je in de categorie Nieuws.