In 2019 was er al sprake van, maar inmiddels is er meer bekend over het postume album van Dr. John.

‘Things Happen That Way’ komt op 23 september as. uit.

Het werd geproduceerd door Dr. John, maar samen met gitarist Shane Theriot.

Behalve Theriot speelden drummer Carla Nuccio, bassist Wil Lee en toetsenisten Jon Cleary en Davis Torkanowsky mee.

Zoals al eerder bekend was , zijn de tien nummers een mix van covers en eigen songs: Dr. John coverde Hank Williams’ ‘So Lonesome I Could Cry’ én ‘Ramblin’Man’, Jack Clement’s ‘Guess Things Happen That Way’ en Willie Nelson’s ‘Funny How Time Slips Away’.

Nelson zingt trouwens mee in ‘Gimme That Old Time Religion’ en Aaron Nveville in ‘End of the Line’ van de Travelling Wilburys.

Dr. John nam er ook een nieuwe versie van zijn eigen ‘I Walk on Guilded Splinters’ voor op met als onverwachte begeleiders Lukas Nelson and the Promise of the Real.

In zijn eigen ‘Holy Water’ zingt hij over de gevangenisstraf die hij in de jaren zestig uitzat vanwege zijn drugsgebruik en hij roept zichzelf ter verantwoording in ‘Give Myself a Good Talkin To’.

Hoe het geheel uitpakt weten we natuurlijk nog niet, maar we hebben geen goede herinneringen aan de nummers op ‘N’awlinz: Dis, dat or d’udda’ en op ‘City that Care Forgot’ waarin Nelson meedeed en hebben op voorhand al onze bedenkingen bij die countrycovers.

‘I Walk on Guilded Splinters’ krijgt dan wel weer een fijne, lome uitvoering, die minstens zo dreigend is als het origineel en misschien wel meer in balans, al is dat bij dat nummer misschien een vreemde opmerking:

Het eerdere bericht over ‘Things Happen That Way’ vind je in de categorie Nieuws, net als veel andere berichten over Dr. John.

Andere berichten over Dr. John vind je in de categorieën New Orleans, Dossier: Ook al dood, De rode draad, Rootsmuziek op radio, tv en internet en concertrecensies.

De recensies van ‘Locked Down’, de dvd’s ‘Right Place, Right TIme: Live at Tipitina’s – Mardi Gras ’89’ en Live at Montreux 1995 ‘ ‘Tribal’ en ‘Sepiana Hericane’ vind je in de categorie Recensies New Orleans. De column ‘Waar ben je, Mac?’ vind je uiteraard in de categorie Columns.