In De rode draad van vanavond buigen we ons op alternatieve manier over de vraag of Robbie Robertson de schatbewaarder van The Band is, zoals hij zelf suggereert, of  de schrijver van alternatieve geschiedenis van de groep die de americana uitvond voordat het woord bestond.

Dat vond althans Robertson’s wapenbroeder en The Band-drummer Levon Helm, die heftige ruzies met hem uitvocht zonder dat de twee een centimeter tot elkaar kwamen.

Dat laatste gebeurde misschien toen Robertson Helm bezocht vlak voor diens overlijden, maar  of het daarbij tot een verzoening kwam, is niet helemaal duidelijk.

We draaien verschillende en verrassende versies van The Band’s ‘The Shape I’m In’ én een nummer van zowel het eerste, tamelijk onsamenhangende soloalbum van Robertson als van zijn misschien muzikaal juist weer iets té samenhangende, die beide overigens weer verband houden met The Band: verBANDen genoeg dus!

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!