Label Rhino heeft de release aangekondigd van een ‘Waiting for Columbus’-box.

Uiteraard is dat het legendarische live-album van Little Feat, dat oorspronkelijk in 1978 uitkwam als dubbel-lp en daarna met veel daarop ontbrekende nummers nog een keer in 2002.

Nu is het 45 jaar geleden dat de band de concerten gaf die de basis vormden voor dat album en dat is blijkbaar de aanleiding om nog maar eens een keer extra uit te pakken.

Rhino komt nu met een box met respectievelijk acht cd’s of acht lp’s waarvan behalve het oorspronkelijke, maar wel geremasterde concert uit het Lisner Auditorium in Washington maar liefst drie andere concerten uit die tournee deel uitmaken:

het optreden van 29 juli in de Manchester City Hall, dat van 2 augustus in de Londense Rainbow en dat van 10 augustus in het Lisner Auditorium.

Het gaat daarbij om de volledige concerten, blijkbaar zonder dat die zijn opgepoetst of hier en daar verbeterd door het inspelen van een enkele solo achteraf, zoals bij de oorspronkelijke uitgave wel gebeurde. Dat bleek pas uit de liner notes van de uitgebreide rerelease uit 2002.

Uiteraard zijn er vijf verschillende versies.

De uitgebreidste telt behalve die acht cd’s of lp’s ook nog een Japanse single van ‘Oh Atlanta’ met ‘Willin’ ‘ op de andere kant.

Die is alleen voor de meeste kapitaalkrachtige onder de fans weggelegd, want die kost op cd afgerond honderdtien dollar, al houd je daar twee dollarcent aan over, terwijl je voor de acht cd’s met de dubbel-lp’s plus single 139,98 mag overmaken.

Die cd-box is er ook zonder single en dat scheelt tien dollar. Verder is hij er nog als dubbel-lp met en zonder die single.

Dan krijg je ongetwijfeld alleen het al eerder uitgekomen concert, zij het in de geremasterde versie.

Uiteraard zijn de fans de doelgroep en ik zou de cd-box ook graag bestellen, maar eigenlijk zijn dergelijke versies, net zoals die recente Get Back-boxen van The Beatles,  alleen voor fans met geld over en daar hoor ik dan weer niet toe.

Het blijft dus bij spijtig verlangen:

https://store.rhino.com/artist/little-feat.html

Veel eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorieën Nieuws en Dossier: ook al dood…

Recensies van ‘Waiting for Columbus 2cd’ en van ‘Rooster Rag’, ‘Kickin’ It At The Barn’, ‘Live at Ram’s Head’, ‘Raw Tomatos Vol. One 2cd’ + ‘Ripe Tomatos Vol. Two 2cd’ en Barnstormin’ Live Volume One’ vind je in de categorie Recensies roots.