In de VS vindt Lyle Lovett na het uitkomen van zijn album ‘12th of June’ moeiteloos de weg naar de pers, of dat nu de tv is of kranten en tijdschriften.

Het bewijst de status van de Texaan, want die nieuwe is goed, maar is hooguit op detailniveau anders dan zijn voorgangers.

Lovett krijgt in het artikel van Jef Gage in ‘The Washington Post’ de ruimte om uit te leggen hoe minsten drie songs op zijn nieuwe geïnspireerd werden door de tweeling die hij in 2017 met April Kimble kreeg en hoe zijn invalshoek in  andere songs werd bepaald door zijn leeftijd.

Ook drummer Russel Kunkel en zangeres Francine Reed komen aan het woord: ze mogen hun licht kort laten schijnen over Lovett’s eigenschappen, want het blijft een redelijk kort artikel waarin Lovett nog maar eens wordt voorgesteld aan de lezers.

Veel nieuwe achtergrondinformatie biedt het niet voor Lovett-fans, maar hij is ook tien jaar min of meer uit het zicht geweest en het is altijd leuk iets te lezen over een nieuwe album van een artiest die je bewondert:

https://www.washingtonpost.com/arts-entertainment/2022/05/13/lyle-lovett-12th-of-june/

Eerdere berichten over Lyle Lovett vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

De recensies van ‘Release me’ vind je in de categorie Recensies roots en die van ‘Natural Forces’ in de categorie Recensies singer-songwriter.