Kate Bush is een voorbeeld van een artieste die de  publiciteit schuwt.

Sinds haar Londense concertreeks in 2014 was ze nauwelijks nog in de publiciteit, maar nu liet ze zich interviewen voor een ‘worldwide exclusive’ door Emma Barnett, precentatrice van BBC4 ‘Woman’s Hour’, een programma waarvan de anachronistische titel alleen al prikkelt.

Onderwerp is uiteraard het ongekende tweede leven van ‘Running Up That Hill’, haar succesvolle single uit 1985. Die werd door de Netflix-serie ‘Stranger Things’ onverwacht opnieuw een hit en staat bijvoorbeeld op nummer een van de Engelse hitparade.

Niet heel verrassend is, dat Bush dit succes ‘niet minder dan buitengewoon’ noemt en ‘Stranger Things’ ‘een geweldige serie’ noemt.

Dat haar nummer voor  Max in ‘Stranger Things’ zo belangrijk is, vindt ze ‘erg ontroerend’: ‘Het is bijna een talisman.’, voegde ze eraan toe.

Verrassend, maar misschien toch ook weer niet, is Bush’ onthulling dat het nummer aanvankelijk ‘A Deal with God’ heette, maar op aangeven van haar platenlabel werd veranderd. Die titel was immers ‘gevoelig’:

Eerdere berichten over Kate Bush vind ondanks haar teruggetrokken leefwijze toch in de categorie Nieuws.