Singer-songwriter extraordinaire Gretchen Peters heeft zojuist via haar nieuwsbrief en haar website bekend gemaakt te gaan stoppen met toeren.

Die aankondiging komt verrassend genoeg vrij kort na de aankondiging van haar live-album ‘The Show – Live from the UK’, dat op 19 augustus uitkomt.

Dat album is dus de afsluiting van een tijdperk van meer dan twintig jaar intensief toeren achter haar releases aan en achter haan succes in de rootswereld.

In een lange motivatie legt ze uit waarom zij en toetsenist-echtgenoot Barry Walsh ervoor kiezen na juni 2023 niet meer op tournee te gaan.

Behalve een liefdesverklaring aan optreden en aan haar publiek is het ook een motivatie waarom zij en Walsh daarmee stoppen, een liefdesverklaring aan Walsh als haar begeleider én een oproep aan jonge muzikanten om de druk van de muziekindustrie te weerstaan:

Het bericht over ‘The Show: Live from the Uk’ vind je net als eerdere berichten over Gretchen Peters in de categorieën Nieuws, Concerttips en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

De recensie van ‘Hello Cruel World’ vind je in de categorie Recensies roots.