Singer-songwriter Rickie Lee Jones heeft een nieuw album opgenomen.

‘Pieces of Treasure’ staat vol met songs uit het zgn. ‘American songbook’: nummers uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis die iedere Amerikaan kent of zou moeten kennen.

Jones nam het op met producer Russ Titelman, de man die ook haar overdonderende naamloze debuut produceerde en ‘Pirates’, de opvolger daarvan.

Behalve drummer Marc McLean en bassist David Wong is vooral de legendarische vibrafonist Mike Mainieri is te horen in het eerste vrijgegeven nummer: ‘Just in Time’.

De andere twee muzikanten in de tien nummers zijn gitarist Russell Malone en pianist Pob Mounsy, want het is Mounsey’s kwartet dat Jones begeleidt.

‘Just in Time’ werd geschreven door Styne, Somden en Green en beleefde zijn première in de musical ‘Bells are Ringing’ in 1956.

Het werd eerder gezongen door Dean Martin, Judy Garland, Tony Bennett, Frank Sinatra, Sarah Vaughan en Nina Simone, niet de minsten inderdaad:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=just+in+time+rickie+lee+jones#fpstate=ive&vld=cid:d45a08d6,vid:U4KL2XP_y94\

Op Jones’ website staat inmiddels de tracklist plus een heleboel feitelijke, maar positief getinte informatie over het opnameproces:

https://rickieleejones.com/pieces-of-treasure/

Of het een album is naar mijn smaak? Daarvoor is één nummer over het algemeen niet genoeg, maar ik sta nog niet in vuur en vlam…

Eerdere berichten over Rickie Lee Jones vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips, Luisterpalen, Dossier: Kerstmis in de muziek en Dossier: Crisis in de platenindustrie.


De recensie van haar ‘Balm in Gilead’ vind je in Recensies singer-songrwriter.