Op dinsdagavond 7 maart doet singer-songwriter JP den Tex in het intieme Mascini Theater op de Zeedijk een ‘songswap’ met de Italiaans-Amerikaanse singer-songwriter Giulia Millanta. 

Zij is dan in Nederland voor optredens en grijpt de kans aan om met Den Tex op te treden, doordat hij in zijn songs duidelijke Europese invloeden verwerkt.

Dat doet de in Italië geboren en getogen Millanta soms ook, hoewel haar songs over het algemeen zeer rootsy zijn.

Niet voor niets emigreerde zij naar Austin, Texas om daar te proberen haar muzikale droom waar te maken.

Ze maakte al een groot aantal goede albums, waarvan ik door de loop van de jaren ook steeds songs draaide, vanaf  haar ‘The Funambulist’ uit 2014

Ook van ‘Moonbeam Parade’(2017), ‘Conversation with a Ghost’ (2019) en ‘Tomorrow is a Bird’ (2020) draaide ik met veel plezier nummers, terwijl ik van haar nieuwe ‘Woman on the Moon’ niet alleen songs draaide, maar die ook reenseerde en goed zo goed vond, dat ik het album vierenhalve van de maximale vijf sterren gaf.

Die recensie vind je in de categorie Recensies roots.

Mijn liefde voor de romantische ziel van singer-songwriter JP den Tex hoeft geen betoog.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots. Dat wordt op 7 maart as. dus een heel interessante avond: twee mooie singer-songwriters in een kleine zaal, zodat ze hun ziel nog meer moeten blootleggen dan anders al.

Daarheen dus, zou ik zeggen:

https://www.theatermascini.nl/theater/262-jp-den-tex-giulia-millanta?datum=20230307