De Consumentenautoriteit heeft vier bedrijven die via websites tickets doorverkopen een dwangsom opgelegd.

Deze vier websites houden zich niet aan de extra regels die gelden voor verkoop op internet. Het gaat daarbij om 4alltickets.nl, tickets4events.nl, budgetticket.nl, onlineticketshop.nl en worldticketshop.nl.

Op deze websites is onvoldoende duidelijk dat de aangeboden kaarten doorverkochte tickets zijn en dat daar voor de koper mogelijk risico´s aan kleven. Ook wordt de prijs niet goed vermeld op de sites en is voor de koper niet duidelijk welk bedrijf achter de sites zit.

Als de bedrijven die de websites 4alltickets.nl, tickets4events.nl, budgetticket.nl, onlineticketshop.nl en worldticketshop.nl beheren zich niet aan de eisen van de consumentenwaakhond houden moeten ze de dwangsom betalen.

Die dwangsom kan oplopen tot een maximum van €100.000 euro per overtreding.

De kaartverkopers hebben toegezegd de gevraagde aanpassingen te zullen doen.

Een groot aantal popzalen, media en concertorganisatoren hebben vorig jaar de cmpagne en de website www.weetwaarjekoopt.nl opgezet.

In de rubriek Nieuws vind je over dit onderwerp de berichten ‘Campagne tegen zwarthandel in tickets’en ‘Wat iedereen al kon weten: het doorverkopen van tickets is een vorm van misleiding’en in de rubriek Columns de column Prijs.