Heijjer en technici Gerhard Kraaijenoord en Aart Rietveld ook in het vierde seizoen van Kippenvel op dinsdagavond tussen 21:00 en 23:00 natuurlijk weer graag muzikale gasten in de studio.

Omdat de zomer definitief voorbij is, kwamen the Bayou Mosquitos langs: op dinsdag 5 oktober waren deze vier rasmuzikanten én muziekliefhebbers de hele uitzending te gast met hun mix van muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Verleden jaar brachten Louis ter Burg – drums/mandoline, Evert Willemstijn – bas/zang, Abel de Lange gitaren/zang en nieuwkomer Marius Bos – accordeon/trekzak/hammond/zang hun tweede cd uit: Delta Darlings. Daarop staan zestien songs uit vooral Texas en Louisiana, variërend van covers van Randy Newman, Shelby Lynne en Mose Allison tot De Lange’s direct door New Orleans beïnvloede Get Down To The Mardi Gras.

De Bayou Mosquitos zijn dan ook helemaal verslingerd aan rhythm ‘n’ blues, funk, tex-mex, cajun, zydeco en country. Zij spelen daarom songs van Ry Cooder, Fats Domino, Jim Reeves, Hank Williams, Sonny Landreth, Lee Dorsey, Daniel Lanois en Flaco Jimenez, maar ook eigen nummers. Dat de accordeon naast de zang in veel hun songs een hoofdrol heeft, is dus niet meer dan logisch.

Deze muggen uit de delta spelen die songs semi-akoestisch, maar altijd enthousiast én met kennis van zaken. De vier veteranen uit o.m. De Raggende Mannen, Meike Touw’s Tutti Frutti, Pennies From Heaven en het nog actieve Swamp kennen die genres net zo goed als hun broekzakken. Zij wentelen zich met hoorbare liefde in muzieksoorten die ze zich eigen hebben gemaakt en wisselen ook voor hun eigen plezier swingende songs regelmatig af met ballads. Naar hun favorieten kunnen we op dit moment alleen nog maar raden, maar die konden wel eens een alternatieve muziekles in rootsstijlen vormen en dat is ook iets om naar uit te kijken.

De Bayou Mosquitos spelen overal waar ze een gewillig oor vinden: op festivals, in concertzalen, cafés en zelfs in uw huiskamer. Op dinsdagavond 5 oktober j.l waren ze daar echter indirect ook al twee uur lang te gast door langs te komen bij RTV Katwijks rootsradioshow Kippenvel.

Een selectie van hun live gespeelde songs wordt later dit seizoen een keer uitgezonden tijdens een van de t.v.-uitzendingen van RTV Katwijk, want voor het eerst wordt Kippenvel Live ook gefilmd. Wie echter twee uur lang figuurlijk op de eerste rij wil zitten, kan de uitzending nog streamen tot en met 19 oktober a.s. om 21:00 uur via de tab Uitzending gemist op deze site of via www.rtvkatwijk.nl : alweer een bijzondere aflevering van “Kippenvel’: live-muziek, verhalen en favoriete songs van the Bayou Mosquitos.

Een recensie van Delta Darlings vind je elders op deze site.