Worldticketshop was naar eigen zeggen de grootste ticketsite van Nederland en stond in die hoedanigheid  op de zwarte lijst van het Weet Waar Je Koopt, een initiatief van onder meer concertgigant MOJO.

De site wil de belangrijkste Europese marktplaats voor tickets worden. Nieuw daarbij is, dat handelaren zelf hun tickets verkopen via de website. Dat betekent dat er per concert meerdere aanbieders zijn, die met elkaar moeten concurreren qua prijs.

Op het ogenblik draait al een bètaversie van de site en volgens opgave van Worldticketshop zijn de prijzen met dertig procent gedaald.

Kippenvel tekent daarbij aan dat de Tweede Kamer in april van dit jaar een wet aannam die het doorverkopen van tickets voor meer geld dan de originele prijs geld verbiedt. Dat wetsvoorstel kwam van SP-kamerlid Arda Gerkens, is inmiddels dus door de Tweede Kamer aangenomen, maar moet in de Eerste Kamer nog in stemming komen.

Worldticketshop is door de nieuwe opzet zelf geen tickethandelaar meer, maar een dienstverlener. Daardoor zou de site niet meer onder deze wet vallen, terwijl de site ook zelf ook niet meer het risico loopt met onverkochte tickets te blijven zitten.

Worldticketshop incasseert overigens een commissie van 21,7% voor een verkochte ticket.

Elders in Europa bestaan al soortgelijke sites: Viagogo, Seatwave en GetMeIn.

Worldticketshop vindt de nieuwe opzet uiteraard een veiliger business model dan bijvoorbeeld Marktplaats. Daat kunnen particulieren ook tickets verkopen.

De site zegt garantie op de aanschafprijs te kunnen garanderen, omdat de verkopers zich moeten aanmelden met hun creditcard. Die wordt belast als ze geen kaarten leveren, of valse kaarten.

Nu kunnen alleen handelaren kaarten aanbieden ter verkoop, maar binnenkort kunnen ook particulieren hun kaartjes via de site verkopen, vermoedelijk in januari 2011.

Met die nieuwe bètaversie steeg het aantal orders al met 30%.

Eerdere stukken over het doorverkopen van tickets en de actie Weet Wat Je Koopt vind je elders op deze site.