Het kan je niet zijn ontgaan: de Top 2000 wordt uitgezonden van 25 december 12.00 ‘s middag tot en met 31 december 24.00 uur op Radio 2.

Hoewel dat voor veel mensen de mooiste radio van het jaar schijnt op te leveren, is Kippenvel elk jaar weer blij met de Top 2000 à Gogo.

Het programma is ongetwijfeld niet van opzet veranderd, en waarom ook? Het is afwisselend, biedt houvast door fragmenten uit bekende hits uit het verleden, maar zoekt op lichtchaotische manier de diepte op met een dagelijkse gast met een persoonlijk verhaal over een belevenis waarin ook een groep of artiest een rol speelt, het dagelijkse pleidooi van een min of meer bekende Nederlander die als ‘lijstduwer’pleit voor een hogere plaats voor zijn uiteraard ten onrechte slechts laaggenoteerde favoriet en presentator Matthijs van Nieuwkerk, die zonder reserve subjectief mag zijn.

Relativerend is de quiz-met-belletje, waarbij soms enthousiast wordt gefraudeerd door publiek én kandidaten, waar de telling af en toe onnavolgbaar wonderlijk is en waar de hoofdprijs dat allemaal in het juiste perspectief zet: een hand van presentator Van Nieuwkerk.

Interessant is de muziekles van ‘muziekprofessor’ Leo Blokhuis, maar hoogtepunten zijn de altijd onverwachte, met veel liefde en aandacht gemaakte reportages over het verhaal van iemand áchter een hit.

Voor wie nu nog niet overtuigd is, volgt hier de samenvatting: verplicht kijkvoer voor iedereen die van popmuziek houdt.

De Top 2000 á gogo begint op zaterdag 25 december om 20:35 uur met de Best of Top 2000 à Gogo en is daarna dagelijks te zien tot en met vrijdag 31 december van 19:30 tot 20:30 op Nederland 3.

Op Oudejaarsavond staat Nederland 3 daarna vanaf 22:00 uur opnieuw in het teken van de Top 2000 en wordt o.a. de Beste Top 2000 Cover bekendgemaakt. De website www.radio2.nl is in de periode vooraf en tijdens de Top 2000 de basis voor het radio-evenement.