Buffalo Springfield is de legendarische band die de springplank vormde voor de carrières van Jim Messina, Richi Furay, Stephen Stills en Neil Young.

De band bracht destijds drie lp’s uit en de leden ervan rolden tijdens die periode al vechtend door de diverse studio’s. Zo waren de klassieker For What It’s Worth en radiohit Expecting To Fly respectievelijk solo-opnames van Stills en Young.

Nu lijkt het er volgens eeuwige hippie David Crosby op dat Buffalo Springfield gaat touren met Furay, Stills en Young in de gelederen. De jarenlange Stills-secondant Joe Vitale zou drummen en de ook al decennia onafscheidelijke Young-gezel Nick Rosas bassen. Een dergelijk evenwicht hanteerden Stills En Young in het verleden ook al diverse malen.

Weliswaar traden Furay, Stills en Young al op tijdens het benefietconcert voor Bridge School, een jaarlijks optreden voor een school voor gehandicapte kinderen waarvoor Neil Young en zijn vrouw Pegi zich al jaren inzetten, maar dat leek een eenmalige gelegenheid.

Het lijkt er dus op dat ook Furay zijn geschillen met Stills en Young definitief heeft bijgelegd.

Ook een inmiddels enigszins opgewonden oudere jongere?

http://www.rollingstone.com/music/news/buffalo-springfield-contemplating-2011-tour-20101109

en

http://latimesblogs.latimes.com/music_blog/2010/11/buffalo-springfield-reunion-tour-2011.html