Zoeken loont.

Singer/songwriter Den Tex’ fascinatie voor Frankrijk en de V.S. leidde dit keer tot een muzikale road movie. Hij blijkt in een huurauto op de vlucht door Amerika samen met zijn gedoemde Russische geliefde. Ze inspireert hem hoorbaar, net als zijn Emotional Nomads Leon Klaasse – drums, Bart de Ruiter – bas, Bart van Poppel – Hammond en Jac Bico – gitaar.
Het geheim van mooie én klassieke melodieën werd Den Tex al lang geleden onthuld. Het onderkoeld swingende titelnummer bewijst dat opnieuw, net als ballads als For You en Sad Eyes Like Lake Superior.

In een natuurlijke afwisseling met soepele up-temposongs verrast het funky stuiterende Cool Kids Have Feelings Too, direct verwijzend naar het New Orleans van the Meters. Ook in de andere songs glinstert het vanzelfsprekende, maar intense spel van Den Tex’ muzikaal nog altijd jonge honden.
In een mooie productie van comeback kid Sander Janssen en Theo Vogelaars zingt Den Tex twaalf keer emotioneel over twijfelen, zoeken en gevonden willen worden, zo ook de luisteraar wezenlijke vragen stellend. Soms doet hij dat aan de andere kant van de toon, maar dat versterkt zijn openhartige zelfonderzoek alleen maar.
Bij de eerste oplage van dit mooi vormgegeven digipack zit een cd met twaalf soms krakende,
maar meestal tijdloze demo’s voor Tortilla’s nooit gemaakte tweede lp uit de vroege jaren
zeventig. Die maken duidelijk dat Den Tex inmiddels nog dichter naar zichzelf toegroeide, maar
dat hij dezelfde muzikale en tekstuele thema’s bewonderenswaardig trouw bleef.

***1/2