Bij Kippenvel hebben we erg goede herinneringen aan het concert van Steely Dan op 25 juni 2009 in de Amsterdamse HMH, al speelden Walter Becker en Donald Fagen c.s.tijdens dat optreden uit de Left Bank Holiday Tour ( De naamgeving was uiteraard volgens het aloude Becker & Fagen-adagium: hoe vreemder, hoe beter…) daar uiteraard alleen allerlei oud werk uit verschillende fases van hun carrière. Dat deden ze overigens in veelal drastisch andere arrangementen, zodat sommige songs in ieder geval nieuw leken….

Toen hoopten wij dat de Jansen en Janssen van de popmuziek elk jaar zouden terugkomen, iets wat decennialang onmogelijk leek: de twee zouden toeren haten, een hekel hebben aan het moeten instuderen van hun in langdurige sessies in elkaar gepuzzelde composities met muzikanten die tot het spelen ervan eigenlijk niet in staat waren of een prettige minachting koesteren tegen nog meer geld.

Inmiddels zijn de muzikanten stukken beter dan toen of ze zijn inmiddels ouder en wijzer geworden en misschien ook nog wel wat cynischer dan destijds. Toeren doen ze inmiddels namelijk met enige regelmaat.

Toch komen ze natuurlijk ook weer niet heel regelmatig naar onze contreien. Dat is dus de reden dat we naar deze recensie verwijzen, zodat we in ieder geval een beeld geeft van wat we missen.

Steely Dan toert deze zomer namelijk uitgebreid door de VS onder de naam Shuffle Diplomacy Twenty Eleven Tour (Juist ja…), maar Becker en Fagen gaan voorlopig alleen in oktober naar overigens verre buitenlanden: Australië en Nieuw-Zeeland.

Tijdens deze tour spelen ze trouwens zowaar een enkel onbekend nummer, getuige de setlist bij deze recensie:

www.hollywoodreporter.com/review/steely-dan-at-greek-theater-209442